Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Connection refused

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie

server VPS

syser auth

socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Oct 29 23:39:48 :: socket_connect: HOST 220.95.239.40:7120, could not connect.

SYSERR: Oct 29 23:39:48 :: heart_idle: losing 78 seconds. (lag occured)

SYSERR: Oct 29 23:39:48 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

db

Start: TABLE_POSTFIX not configured use default

SYSERR: Oct 29 23:38:27 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Unknown column 'gb2312name' in 'field list'

query: SELECT vnum, name, gb2312name, type, rank, battle_type, level, size+0, ai_flag+0, setRaceFlag+0, setImmuneFlag+0, on_click, empire, drop_item, resurrection_vnum, folder, st, dx, ht, iq, damage_min, damage_max, max_hp, regen_cycle, regen_percent, exp, gold_min, gold_max, def, attack_speed, move_speed, aggressive_hp_pct, aggressive_sight, attack_range, polymorph_item, enchant_curse, enchant_slow, enchant_poison, enchant_stun, enchant_critical, enchant_penetrate, resist_sword, resist_twohand, resist_dagger, resist_bell, resist_fan, resist_bow, resist_fire, resist_elect, resist_magic, resist_wind, resist_poison, dam_multiply, summon, drain_sp, skill_vnum0, skill_level0, skill_vnum1, skill_level1, skill_vnum2, skill_level2, skill_vnum3, skill_level3, skill_vnum4, skill_level4 , sp_berserk, sp_stoneskin, sp_godspeed, sp_deathblow, sp_revive FROM mob_proto ORDER BY vnum

SYSERR: Oct 29 23:38:27 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Unknown column 'gb2312name' in 'field list'

query: SELECT vnum, type, subtype, name, gb2312name, gold, shop_buy_price, weight, size, flag, wearflag, antiflag, immuneflag+0, refined_vnum, refine_set, magic_pct, socket_pct, addon_type, limittype0, limitvalue0, limittype1, limitvalue1, applytype0, applyvalue0, applytype1, applyvalue1, applytype2, applyvalue2, value0, value1, value2, value3, value4, value5 FROM item_proto ORDER BY vnum

SYSERR: Oct 29 23:38:27 :: InitializeItemTable: query error: SELECT vnum, type, subtype, name, gb2312name, gold, shop_buy_price, weight, size, flag, wearflag, antiflag, immuneflag+0, refined_vnum, refine_set, magic_pct, socket_pct, addon_type, limittype0, limitvalue0, limittype1, limitvalue1, applytype0, applyvalue0, applytype1, applyvalue1, applytype2, applyvalue2, value0, value1, value2, value3, value4, value5 FROM item_proto ORDER BY vnum

SYSERR: Oct 29 23:38:27 :: InitializeTables: InitializeItemTable FAILED

SYSERR: Oct 29 23:38:27 :: Initialize: Table Initialize FAILED

chanel1 tak samo jak auth

game 99 -brak wpisow

bez YT

Opublikowano

Spróbuj naprawić z 5 razy WSZYSTKIE tabelki w mysql.. odrazu wszystkie zaznacz i napraw... to na 100 % pomoże... też tak miałem.

Pozdrawiam, jak nie zadziała to pisz.

Opublikowano

Jak by działało naprawienie tabelek to bym nie pisał posta:P

Tak samo jest jak wgrywam własna bazę która mi działa na innym serwie.

bez YT

Opublikowano

Przecież dał nawet syserr a wy swoje teorie. Trudno przeczytać co nie ?

Wejdz w common>locale i tam zmienić locale_name na gb2312name (lub odwrotnie, nie wiem czy to quer się generuje zły czy tabele są złe)

sygna.png
Opublikowano

gdy zmienie na

To jest ukryta treść, proszę

to w konsoli mam

i gdy prubóje sie polaczyc z serwerem to mam

a jak mam

to polacze sie z serwerem

ale